سوالات متداول

بلی. روغن گیربکس نیز همانند روغن موتور و سایر روغن های مورد استفاده در خودرو برای کیلومتر خاصی تولید و مورد استفاده قرار میگیرد لذا نیازمند تعویض کامل می باشد.

سرویس های دوره ای بنا به توصیه کمپانی سازنده وابسته به کارکرد کیلومتر یا زمان باید صورت گیرد. تعویض روغن، فیلتر و سرویس‌ های دوره‌ ای گیربکس اتوماتیک به موقع، رانندگی اصولی و آگاهی نسبی از عملکرد گیربکس، نقش مهمی در افزایش طول عمر قطعات گیربکس دارد. لازم به توضیح است زمان توصیه شده برای تعویض روغن و سرویس‌ های دوره‌ ای گیربکس اتوماتیک بین 20000 کیلومتر تا 45000 کیلومتر میباشد. لازم به ذکر است یکی از عوامل تعیین زمان تعویض روغن و سرویس‌ های دوره‌ ای ، شرایط رانندگی میباشد. برای مثال رانندگی در ترافیک باعث افزایش دمای روغن و کاهش عمر آن میشود. لذا توصیه ما به هموطنان تهرانی تعویض روغن گیربکس بین 30000کیلومتر تا 20000کیلومتر میباشد.

سرویس های دوره ای گیربکس اتوماتیک شامل تعویض روغن گیربکس، فیلتر، واشر کارتر می باشد

علت اصلی می تواند ناشی از ایراد برقی باشد. همچنین میزان نبودن فشار روغن گیربکس که ناشی از ایراد در ساعت می باشد. همچنین در بعضی موارد میتواند اشکال و یا پارگی در دسته موتور گیربکس باشد.

صدای زوزه معمولا از صدای فشار روغن می باشد. موارد دیگری نظیر خرابی دنده ها، مجموعه دنده سیاره ای و دنده های دیفرانسیل نیز میتواند در صدای زوزه گیربکس دخیل باشد.

گاز هرز خوردن گیربکس به علت کمبود روغن، نرسیدن روغن کافی پشت کاسه کلاچ ها و فرسودگی و مستهلک شدن صفحه کلاچ ها می باشد.

در خلاص شدن گیربکس موراد زیر دخیل هستند. بریدن دنده اویل پمپ - خراب شدن توربین - هرز شدن پلوس - خالی بودن گیربکس از روغن و یا معیوب شدن چرخ دنده های داخل گیربکس

حالت اضطراری گیربکس اتوماتیک یا دنده 3 ( البته در بعضی خودرو ها تعداد دنده های خودرو بیشتر است نظیر شش، هفت و هشت دنده این عدد متفاوت است) زمانی اتفاق می افتد که گیربکس دچار مشکل شده است. کامپیوتر با تشخصی عیب گیرکس را در یک دنده خاص قرار میدهد تا خودرو به اولین تعمیرگاه مراجعه کند. در بعضی خودرو ها با خاموش کردن خودرو، یا برداشتن سر باطری از این حالت خارج می شود.

گیر کردن دنده در حالت پارک موارد زیر را شامل می شود. نبود برق در سیستم پارک یا خالی بود باطری خودرو - خرابی استوپ زیر پدال ترمز - شکستن اهرم تعویض دنده از داخل گیربکس و یا خرابی در سلکتور

لرزش خودرو هنگام حرکت هم در خودرو می تواند ناشی از خرابی یا پارگی در دسته موتور ها باشد. موارد دیگر نیز شامل خرابی در صفحه کلاچ ها که با بکسباد کردن لرزش ایجاد می‌کند و همچنین خرابی در پلوس ها نیز باعث لرزش در خودرو می‌شود. مشکل شایعی که در خودرو‌های اتوماتیک به وجود می‌آید خرابی توربین گیربکس می باشد که باعث لرزش خودرو در هنگام حرکت می‌باشد.
اما در بعضی موارد ریپ زدن خودرو هم لرزش ایجاد می‌کند.

بلی. در خودرو های نظیر تویوتا پریوس 75 هزار کیلومتر و در خودروهای نظیر هیوندای سوناتا همان 45 هزار کیلومتر تعویض روغن انجام گردد.