اشتباهات رایجی که اکثر افراد در زمان رانندگی با خودروهای اتوماتیک انجام میدهند
اتومبیل یکی از بزرگترین اختراعاتی است که بشر تاکنون شاهد آن بوده است. امکان مسافرت به مکانهای دور به راحتی و تنها با در اختیار داشتن یک اتومبیل، واقعیتی است که امروزه افراد زیادی در جهان از آن استقبال میکنند. از زمان آغاز به کار اولین اتومبیل چهار چرخ دارای موتور در جهان، هر روز تکنولوژی مورد استفاده در صنعت خودروسازی پیشرفت کرده است. با وجود این تغییرات، صنایع و خدمات مختلفی نیز شکل گرفتند. به عنوان مثال ورود خودروهای دنده اتوماتیک به بازار باعث شد که متخصصینی نیز برای تعمیر گیربکس اتوماتیک تربیت شوند. از طرفی به عقیده بسیاری از افراد، رانندگی با خودروهای اتوماتیک عالم دیگری دارد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید
ورود خودروهای اتوماتیک به صنعت
اتومبیلهای جدید از نظر ویژگیهای ایمنی، تواناییهای مکانیکی و راحتی در رانندگی بسیار بهتر از اتومبیلهای چند دهه گذشته هستند. وقتی صحبت از راحتی در رانندگی میشود، گیربکسهای اتوماتیک حرف اول را میزنند. گیربکس اتوماتیک نوعی گیربکس موتوری است که به طور خودکار و با توجه به شتاب خودرو دنده را تغییر میدهد. این مکانیزم به راننده کمک میکند تا بدون هیچ گونه مشکلی، دنده را تعویض کند.
امروزه در اتومبیلها سه نوع گیربکس اتوماتیک با نامهای گیربکس CVT، گیربکس AMT و گیربکس دوکلاچه (DCT) استفاده میشود. نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که رانندگی با اتومبیلهای مجهز به گیربکس اتوماتیک نیاز به رعایت یک سری نکات خاص دارد. رعایت این نکات هنگام رانندگی با خودروهای اتوماتیک میتواند سفر را برای شما لذتبخشتر کند.
نکات مهمی که باید در زمان رانندگی با خودروهای اتوماتیک رعایت کنید
هرگز در سراشیبیهای تند از حالت اتوماتیک استفاده نکنید
گذاشتن گیربکس ماشین روی حالت اتوماتیک در سراشیبیهای تیز باعث میشود که کنترل خودرو از دستتان خارج شود. در این حالت شما فقط میتوانید با فشار دادن پدال ترمز خودرو را کنترل کنید. با ورود به جادههای شیبدار ابتدا خودرو را متوقف کنید و بعد با گذاشتن دنده روی حالت دستی شروع به حرکت کنید. البته نگران میزان مصرف سوخت نباشید. چرا که گیربکسهای اتوماتیک مدرن هوشمند هستند و در شیبهای نزولی، سوخت مصرفی موتور را کاهش میدهند.
از حالت N در شرایط مناسب استفاده کنید
فقط زمانی خودرو را روی دنده خنثی قرار دهید که ماشین کاملا ایستاده است. گذاشتن گیربکس روی دنده خنثی در حین حرکت، احتمال سایش و پارگی در مکانیسم انتقال را افزایش میدهد.
از یک پا برای فشار دادن پدال گاز و ترمز استفاده کنید
یکی از بدترین اشتباهاتی که بسیاری از افراد هنگام رانندگی با خودروهای اتوماتیک انجام میدهند این است که ترمز را با پای چپ و گاز را با پای راست فشار میدهند. این کار بسیار اشتباه است. در حین رانندگی با خودروهای اتوماتیک مانند رانندگی با خودروهای معمولی باید از پای راست برای فشار دادن پدال گاز و ترمز استفاده کنید و به پای چپتان استراحت بدهید. استفاده از هر دو پا برای رانندگی بسیار خطرناک است و میتواند به تصادف منجر شود.
بعد از پارک کردن خودرو دنده را روی حالت P قرار دهید
همیشه باید قبل از خروج از کابین خودرو، دنده را روی حالت P یا حالت پارکینگ قرار دهید. در صورت عدم کارایی ترمز دستی، این حالت گیربکس میتواند تا حدودی به جلوگیری از حرکت خودرو کمک کند.
از روش مناسب برای حمل خودرو با جرثقیل استفاده کنید
نحوه صحیح کشیدن اتومبیلهای دنده اتوماتیک به این بستگی دارد که محور خودرو در کجا قرار گرفته است. بنابراین اگر محور خودرو شما روی چرخهای جلو است، باید ماشین را از قسمت جلوی بکسل کرده و حرکت دهید. اما اگر نیروی پیشران تولیدی خودروتان روی چرخ عقب است، باید از عقب خودرو را بالا ببرید و حرکت بدهید.
بسیاری از افراد معتقدند که عملکرد خودروهای دنده اتوماتیک و دنده دستی یکسان است. این در حالی است که قسمت اتوماتیک گیربکس یک خودرو با قسمت دستی همان اتومبیل از سیستمهای انتقال متفاوتی استفاده میکنند.
با گذشت زمان، گیربکسهای اتوماتیک هر روز بهتر و بهتر شدهاند تا جایی که امروزه وسایل نقلیه اتوماتیک بسیار سریعتر با کیفیتتر از همتایان قدیمی خود هستند و رانندگی با آنها لذت متفاوتی دارد.
نوشته های مشابه


























































گیربکس اتوماتیک AT چیست و چگونه کار میکند؟
مقالات, تعمیر گیربکس اتوماتیک, خودرو های متفرقه 15 شهریور 1403




















تعمیر گیربکس اتوماتیک و تأثیرات آن بر عملکرد و راندمان سوختمصرفی
مقالات, تخصصی گیربکس 29 خرداد 1403
تعمیر گیربکس اتوماتیک و نقش مکانیکهای مهندسی در بهبود کارایی
مقالات, تخصصی گیربکس, تعمیر گیربکس اتوماتیک 27 خرداد 1403

تعمیر گیربکس اتوماتیک در محیطهای صنعتی و تأثیرات محیطی
مقالات, تخصصی گیربکس, تعمیر گیربکس اتوماتیک 24 خرداد 1403


















































































چگونه وقتی عادت به رانندگی با خودروی دنده ای داریم، خودروی دنده اتوماتیک را برانیم؟
مقالات 21 شهریور 1402









































